El més llegit

diumenge, 4 de novembre del 2007

Et timen més que a un nen de primaria?

Ahir a la nit, fent zapping, vaig veure la guapíssima Marta Torné a "¿Sabes más que un niño de primaria?". Aquest és un nou èxit "concurs" de la sempre visionaria i encertada Antena3 que prova de posar en dubte els coneixements de tot un cicle educatiu, com és el de primària.

Marta Torné, va escollir la assignatura de 4rt: Astronomia. La pregunta va ser: "¿Cómo se llama una agrupación de estrellas?"

La resposta ràpida, i primer pensament de la participant, va ser constel·lació. Aquesta resposta coincidia amb la meva.

Immediatament després, va puntualitzar que no en tenia ni idea de totes aquestes coses, i que no diferenciava entre constel·lació i .... En cap moment va dir cap més opció, fins al moment de la resposta: Galàxia.

Galàxia? He sentit bé? Bueno, potser no ho té massa clar.

Ara, veiem la resposta dels diferents sabelotodo nens. Tots i cadascun d'ells va respondre, com no cabia pensar d'una altra manera: Galàxia.

Vaig flipar quan van donar la resposta per vàlida, i no vaig dubtar a buscar la definició a la Wikipèdia.


I cito ... (en castellà)
Constelación. Una constelación es una agrupación de estrellas cuya posición en el cielo nocturno es ...

Galaxia. Una galaxia [...] es un masivo sistema de estrellas, nubes de gas y polvo, unidos gravitacionalmente.



Em fascina la poca vergonya que tenen els productors, directors i guionistes de la cadena privada, i la facilitat amb la que manipulen el concurs segons hi hagi un "famós" o una persona anònima. La dificultat de les preguntes varia enormement, així com la inistència del presentador en l'ús dels diferents comodins.


I això per no parlar que arriba un moment, en el que els nenets comencen a respondre de forma variada segons quantes preguntes quedin per respondre.

Em dóna la sensació que A3 no té pas cap intenció a repartir cap premi superior als 12 o 25 mil euros. Què? No tenen pressupost?
Doncs que facin una altra programació.